15 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Областната аптечна карта ще бъде изготвена до края на месец ноември

oblastna admin aptechna karta

Пазарджик. В областна администрация Пазарджик се състоя заседание на Областната комисия за област Пазарджик, която следва да изготви Областна аптечна карта, в изпълнение на Заповед № РД-02-163/01.08.2022 г. на Министъра на здравеопазването.

В заседанието участваха представители на РЗИ – Пазарджик, представители на общините, РЗОК, Български фармацевтичен съюз и представители на Българска асоциация на помощник- фармацевтите.
Заместник областният управител д-р Красимира Радева и главният секретар на областна администрация Светлан Карталов, представиха методиката, по която ще бъде изготвена, приложенията и анкетните карти, свързани с дейността по попълването на Областната аптечна карта. Тя ще съдържа данни за демографската структура и потреблението на лекарствени продукти за домашно лечение от населението на територията на областта, броя, видовете дейности и разпределението на откритите аптеки в област Пазарджик, както и броя на работещите магистър-фармацевти и помощник-фармацевти в открити аптеки на територията на областта.
Целта на изготвянето на Областната аптечна карта е да се заснеме актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности, както и да се определи броят на магистър фармацевтите.
Областната аптечна карта и становището по чл. 227в, ал. 2 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина следва да бъдат приети от настоящата комисия и утвърдени от Областния управител на област Пазарджик, преди предоставянето им на Министъра на здравеопазването. Крайният срок за това е 30-ти ноември 2022 г.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!