24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почитаме Свети великомъченик Мина

svesht

Православната църква почита паметта на Свети великомъченик Мина.  Смята се, че светецът-войн е покровител на семейството, на сираците и на пътуващите.

Имен ден празнуват българите с имена Минчо и Мина, и Виктор и Виктория.

В народните представи днешният ден е средата на периода от Архангеловден до Коледни Заговезни – времето, в което вълците бесуват т.нар. „Вълчи празници“. „Вълчите празници“ водят след себе си най-дългите нощи. Днес хората довършват всички започнати ремонти, поправят огради и запушват процепите, през които може да се промъкнат тенци, караконджоли и други зли сили.

Свети Мина закриля също и жените. На този ден те се молят пред иконата на светеца за благополучие и радост в дома, както и за здравето на децата си.

През 2010 г. Министерският съвет реши 11 ноември да бъде обявен и за професионален празник на охранителя и частната охранителна дейност.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!