25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Предстои основен ремонт на фонтана в центъра на Пещера

peshtera fontan

Пещера. Община Пещера обяви обществена поръчка за извършване на проектиране, строителство и  осъществяване на авторски надзор за ремонта на фонтана в центъра на града.

Съществуващият фонтан е с компрометирана стоманобетонова конструкция, налични са и пукнатини, което от своя страна е довело до компромитиране и на хидроизолацията и облицовките. Тръбната разводка за водни ефекти е корозирала и се наблюдават течове.

Освен това, оборудването в помпеното помещение-помпи, датчици и др, е изцяло амортизирано. Липсва филтрираща система за водата. 

С оглед постигане на съвременна функция и визия на фонтана, ведно с прилежащите му съоръжения -помпено помещение и тръбни разводки, се изисква реконструкция и модернизацията им, като вкл. се предвидят и ново обзавеждане и оборудване: нови дюзи, осветление със синхронизирано озвучаване, нова помпена група, филтрираща система, автоматична система за дезинфекция на водата и др., необходими за правилното функциониране на фонтана.

Прогнозната стойност на основния ремонт на водното съоръжение е 225 000 лв. без ДДС, а крайният срок за подаване на оферти е 17 ноември.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!