24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Първото планинско състезание Hard Enduro Peshtera race е факт

enduro race peshtera

Пещера. В неделния ден се проведе планинско състезание Hard Enduro Peshtera race. Организатор е Сдружение с нестопанска цел „ЕНДУРО КЛУБ ПЕЩЕРА „.

Снимка : peshteraprim

Община Пещера подкрепи усилията на организаторите за провеждането на състезанието и утвърждаване на мотоциклетния спорт на територията на града и региона. Ние сме съорганизатор на проявата, като смятаме да превърнем това състезание в традиционна проява. Радвам се, че доста младежи от града са пленени от спортната дисциплина, която е трудна и изисква концентрация, всеотдайност и ежедневни третировки. Пожелавам здраве, късмет и успехи на всички тях!“ каза Йордан Младенов– кмет на Община Пещера.

Снимка : peshteraprim

Трасето, по което преминаха състезателите беше : Църнево- р. Дълбочица- Бакърджийски дупки- Икочево-поляните над Соколски път.

Снимка : peshteraprim

Ангел Трандов-управител на лицензиран Клуб Enduro Peshtera каза, че „такова състезание се организира за пръв път“. Той сподели че участниците са били над 100. В състезанието се включиха мотористи от Габрово, София, Плевен, Русе, Видин и др.

Ангел Трандов Снимка : peshteraprim

„Членовете на нашия клуб са големи ентусиасти. Всяка събота и неделя се събираме и преминаваме с моторите по различни маршрути. Целта е да придобием опит и да развием спасобностите си на професионално ниво. Важното днес е, че състезателите определят организацията по провеждането на ниво. Искам да благодаря за съдействието от страна на Община Пещера и кмета Йордан Младенов, които през цялото време бяха до нас и ни помагаха.“

Стефан Делев
Снимка : peshteraprim

Стефан Делев е съорганизатор на състезанието. За Peshteraprim той споделе, че кара мотор от 9 години. „С интерес гледах моите съграждани, които имат мотори. Когато пораснах си взех мотор, научих се да го управлявам. По-късно към мен се присъединиха приятели и съмишленици с които покорявахме трасе след трасе в околностите на „Св. Константин“ над града. Днес мога да кажа със сигурност, че това е спорт за смелчаци. Изисква се пълна концентрация, ориентация, упоритост, опит и доза кураж. Enduro Peshtera е клуб с традиции, част от Българската Мотоциклетна Федерация и BGX ENDURO CHAMPIONSHIP.“

Снимка : peshteraprim

„Имаме писта за ендуро крос, изградена от момчетата от клуба. Ние караме в Родопите и имаме много хубави пътеки за изкачвания. Всеки е поканен да кара с нас и да се наслаждава на пистите, които направихме. Най-малкия участник в надпреварата е 16-годишен.“,  допълни още Трандов

Снимка : peshteraprim

В ранния следобед състезателите завършиха своя пробег по определения маршрут. Станаха ясни и имената на първите петима, класирали се с най-доброто време отчетено от контролните органи по трасето.

Снимка : peshteraprim

На пето място се класира Димитър Цветков. Четвъртото място зае Николай Славов. Трето място спечели Искрен Генов. Втора позиция е за Кристиан Петров. Победител в Hard Enduro Peshtera race е Любомир Иванов.

Снимка : peshteraprim

Наградите връчи Кметът на общината. Той пожела на победитеите още призови места и нови постижения в любимия спорт.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!