27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Очаквайте : Корейска културна изложба ще гостува в Пещера

kartina koreya

Пещера. Изкуството на Северна Корея има хилядолетна традиция и се слави със своето много фино и елегантно усещане за света и красотата на природата.

В това ще се убедят посетителите на корейската културна изложба. Тя ще бъде открита на 9 ноември от 17:30 часа, в градската художествена галерия.

Експозицията в пещерската галерия включва картини-седефена живопис, акварели и гоблени, изработени от естествени природни материали. Изкуството, зародило се преди повече от 1000 години, когато корейски майстори на приложното изкуство започнали да украсяват мебели и други предмети от бита с черупки от раковини.

Художниците обединяват елементите на приложното и изобразителното изкуство и създават нов тип мозайка. Това е така наречената мозайка „Манненхва“.Основният материал за изображение е черупката от миди, които се съхраняват дълго време и затова са наречени „вечни картини“. Такава картина се прави задължително от двама -първият рисува контурите ,а вторият облепя с миди и седеф. Картините съчетават блясък и цвят на мидени черупки и раковини, които са основният материал в тях.

Друг акцент в гостуващата в градът ни изложба са гоблените, типични за тяхната традиция. Корейската бродерия е вид национално изкуство. Основната черта на гоблените е тяхното фино изпълнение.Корейските гоблени неведнъж са отличавани със златни медали на международни изложби. В изложбата са представени и акварели с акцент седеф,който е от кралска седефена мида- носеща щастие. Седефът насочва светлината, затова не се изисква специална светлина за картините. Акварелите са нарисувани върху ръчно изработена хартия.

Изложбата отваря сетивата ни за далечни култури. Благодарение на тези творби имаме възможността да се докоснем до душевността на корейския народ, да видим, че това са трудолюбиви ,амбициозни, честни и добри хора.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!