27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Митко Янушев: Всеки има своя шанс, благодаря на „Биовет“ АД

mitko yanushev radilovo biovet.
Пещера. Деветнадесетгодишният Митко Янушев от Радилово вече е студент в Пловдив. Започна Академичната учебна година в неговото учебно завадение. Там той ще изучава специалността „Биотехнология“, а мечтата му да учи се сбъдна благодарение на ръководството на „Биовет“ АД.

Митко завършва СУ“Св. Климент Охридски“ в Пещера през тази година с отлична диплома, а най-съкровеното му желание е да просължи специалността си от гимназията – софтуерни и хардуерни науки. Съдбата го среща с програмата на „Биовет“ АД за стипендианти и той решава да остави временно компютрите на втори план. Химията и биологията са също сред любимите му предмети в училище. А между компютърните технологии и работата в съвременен завод има много допирни точки. Така той ще изучава „Биотехнологии“ в Университет по хранителни технологии – гр. Пловдив.

„След завършването на образовението си смятам да вложа всичко научено и да го приложа на практика в Биовет. В момента работя като оператор, зареждам апаратите и следя процесите на ферментация в ОПК 3. Искам да отбележа, че условията за работа са отлични. В моята смяна работя с колеги, които са професионалисти. Напътстват ме, помагат със съвети. Работният процес е много интересен, денят преминава спокойно. Процесите са сложни и изискват концентрация, но не е трудно.“ – разказва Митко.

„Благодарен съм на ръководството на фирмата, че ми даде възможност да уча. Радвам се, че ще имам възможността да надградя усвоените знания от средното си образование. Ще вложа голяма част от енергията си, зареден съм с устрем за да отговоря достойно на хората, които са решили да инвестират в мен. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха. Благодаря на хората, които ми помагат за да реализирам мечтата си. Когато завърша ще се върна тук. Сигурен съм, че наученото ще ми даде възможност да се реализирам като специалист.“ – допълва студентът.

“ Всеки има своя шанс, който го очаква по пътя. Казвам си, че след години „Биовет“АД ще е още по – голямо, технологично и развито предприятие, в което ще работят млади хора. Съветвам връстниците си да изберат сигурното. Ако имат интерес, ако технологиите и химията са стихията им, нека пробват тук. Полето за изява е голямо. Възможностите за младите тук са много. Средата в която се работи е динамична, но дава възможност за израстване в професионален план.“ – казва младежът.

Според Митко Янушев формулата на успеха е да си сериозен, да имаш ясна цел за развитието си, да си устремен и да не се поддаваш на трудни моменти. Нека всеки е упорит и да вярва в силите си. 

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!