20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Младенов: За безстопанствени животни на пътя звънете на 0893 532 069

mladenov

Пещера. „Уважаеми съграждани, тъй като  отново е имало безстопанствени животни движещи се безнадзорно по общинската пътна инфраструктура, и опит за обвиняване на администрацията, че бездейства искам да ви уверя, че нещата не стоят по представения начин! – съобщи кметът на Пещера Йордан Младенов.

Всяка година съвместно с полицията се правят протоколи на животновъдите в непосредствена близост до пътя. За последната година са заловени 11 животни : 8 коня и 3 крави. Средствата постъпили в Общинската хазна от наложени и събрани глоби на стопаните са в размер на 2 500лв.
Наличието на земеделски стопани, които пускат своите животни да пашуват без надзор носи сериозни материални загуби и безкрайно страдание на хора, и на животни. Проблемът се задълбочава, а с това и завишаването на паричните средства нужни за обезпечаване дейността на ангажираните органи. Наложителни са рестрикции на недобросъвестни граждани, допускащи незаконно развъждане и пускане на животните в селищните райони. Наложително е да има гражданска позиция от всички нас, за да се намалят случаите на предвижване на безстопанствени животни, които създават предпоставки за катастрофи по пътната мрежа на общината. За недопускане на подобни инциденти предизвикани от недобросъвестни стопани, наред със служители на Общината, ще участват органите на полицията и неправителствени организации, които работят за овладяване на тревожната тенденция. Апелирам за проява на гражданска нетърпимост към нехайното отношение от страна на стопаните.
При констатирани нарушения, с цел адекватна и бърза реакция от страна на ресорните органи, моля да алармирате дежурните в Община Пещера. За целта денонощно работи гореща телефонна линия : 0350 6 22 16 : 0893 532 069.“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!