29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

44 състезателя ще вземат участие на финала на планинския шампионат в „Планинско Гоце Делчев“

rali goce delchev.

44 са заявените участници в последния кръг от националния шампионат по планинско изкачва „Планинско Гоце Делчев“ (22-23 Октомври). Базираното в югозападна България състезание ще сложи края на сезон 2022 по подобаващ начин с едни от най-добрите пилоти в тази дисциплина.


Сред списъка е и победителя от „Шипка-Дамасцена“ и „Мемориал Валерий Великов“ Стефан Стоев (Silver Car EF-10). Неговия пряк конкурент за победата в предпоследния кръг от шампионата Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer) също възнамерява да вземе участие, като по всичко личи, че той е успял да възстанови своя автомобил след тежка повреда.

Тяхната задача обаче няма да е никак лесна, след като Любен Каменов (Mitsubishi Lancer), Николай Златков (Audi Quattro S1) и Васко Въжаров (Opel Astra) са сред заявените участници способни да се борят за победата в общото генерално класиране.

Своите заявки за участие също са подали пилоти като Антон Титов (Skoda Fabia R5), Петко Манолов (Subaru Impreza), Георги Янков (Mitsubishi Lancer Evo IX) Димитър Кондев (Honda Civic), Александър Димитров-Пъчката (Honda Civic) и Любен Емануилов (Peugeot 106).

Трасето на планинско „Гоце Делчев“ е с дължина от 4,4 километра, като неговата денивелация е от 238 метра.

Състезателния уикенд започва с три тренировъчни манша в събота стартиращи от 13:00 ч., докато за неделя е планирана допълнителна warm up сесия със старт от 09:30 ч. Самото състезание ще се проведе в три манша, които стартират от 11:00 ч.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!