03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Брациговци ще чистят паметника в местността „Грамадите“

pametnik gramadite bracigovo

Брацигово.  Стартира гражданска инициатива за почистването на паметника в местността „Грамадите“, съобщиха от пресцентъра в бунтовния град. Акцията е одобрена от Община Брацигово и е разрешена от Областната управа – Пазарджик.

Всеки може да вземе участие в нея. Първата проява стартира на 15 октомври 2022 година от 9:00 часа,
пред чешмата на паметника.“Ще са нужни бензинови резачки, триони, кирки, лопати и други инструменти за почистване на растителността.“, казват организаторите.

Мемориалният парк е изграден в местността „Грамадите“ където през 1923 г. зверски са били убити 26 души от Брацигово и околностите. На възпоменателните плочи са изписани имената както на загиналите Септемврийци така и на други антифашисти загинали в периода 1923 – 1944 г.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!