04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов : Благополучието и просперитетът на общността са наше най-важно задължение и приоритет

yordan mladenov

Пещера. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Национално сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

На тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление.

По този повод кметът на Община Пещера е публикувал в социалната мрежа поздрав към колегите си. Публикуваме текста:

Уважаеми съграждани,
Със свое Решение Министерски съвет на Република България обяви 12 октомври за Ден на българската Община и местното самоуправление.
Благодарение на съвместните усилия на директорите на Дирекции, на цялата администрация и взаимодействието с Общински съвет, община Пещера въпреки трудностите се развива и уверено върви напред.
Служителите на Общината решават въпросите, възникващи от ежедневните потребности на населението по местоживеене, административното обслужване на гражданите, благоустрояването, хигиенизирането и др. Общината е спечелила и работи по проекти, които ще направят Пещера, Радилово, К. Димитриево и с. Св. Константин уютни и съвременни населени места. Със средства от общинския бюджет се подобрява инфраструктурата, обновяват се и се реконструират обекти, изграждат се нови места за отдих, спорт, отдава се значимо място на културата и образованието.
Уважаеми служители на Община Пещера,
Уважаеми Кметове на Кметства,
Почитаеми Общински съветници,
Благополучието и просперитетът на общността са наше най-важно задължение и приоритет. За да успеем, трябва ежедневно да решаваме въпросите свързани с ежедневните изисквания от съгражданите ни, времето и динамиката в която живеем.
Уважаеми служители и специалисти в Общинска администрация,
Благодаря за всеотдайността и професионализма. Пожелавам ви здраве, семейно щастие и удовлетвореност от работата, която вършите!
Честит празник, колеги! „

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!