04 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Приключи рекултивацията на общинското депо за битови отпадъци във Велинград

rekultivirano smetishte velingrad..

Велинград. В курортния град се проведе „Финална пресконференция“ в изпълнение на проект „Закриване и рекултивация на общинско депо за битови отпадъци в землището на гр. Велинград, местност „Реповица“, община Велинград. Присъстващите бяха запознати с целите, дейностите и постигнатите резултати от изпълнението на проектните дейности.

След успешното приключване на проекта се проведе церемония „Официално откриване“ на обекта. Лентата бе прерязана от зам.- областния управител д-р Красимира Радева, кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кмета на община Велинград и ръководител на проекта г-жа Светла Томова, както и от Аглика Павлова – управител на фирмата-изпълнител.

В резултат от извършената техническа рекултивация, общата цел на проекта е принос към изпълнение на задълженията на Република България по процедура по нарушение на правото на ЕС във връзка с постановеното Решение на Съда на Европейския съюз от 16.07.2015 г. по дело С-145/14.

Изпълнението на проект „Закриване и рекултивация на общинско депо за битови отпадъци в землището на гр. Велинград, местност „Реповица“, община Велинград стартира на 05.06.2020 г. с подписване на Договор между Министерството на околна среда и водите управляващ орган на Оперативна програма „Околна среда“ 2014 2020 г. и Кмета на община Велинград.
Общата стойност на договора е: 3 846 137.88 лв: Европейско съфинансиране от Европейски фонд за регионално развитие: 3 269 217.20 лв., Национално съфинансиране от Бюджета на Република България: 576 920.68 лв. Общинско съфинансиране: 0.00 лв.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!