05 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почитаме паметта на св. ап. Яков Алфеев

svesht
Имен ден празнува Аврам

Църквата отбелязва 3-ата Неделя след Неделя подир Въздвижение. Също така почитаме св. ап. Яков Алфеев.

Свети Яков Алфеев бил брат на свети апостол и евангелист Матей

и един от дванадесетте ученици на Иисус Христос. Споменава се винаги с презимето си, за да се различава от другия апостол с име Яков – Яков Зеведеев, брат на свети Йоан Богослов, предава БТА.

След като на празника Петдесетница Светият Дух слязъл над апостолите, те тръгнали да изпълняват заръката на своя Учител: „идете, научете всички народи, като ги кръщавате в името на Отца и Сина, и Светия Дух и като ги учите да пазят всичко, което съм ви заповядал“ (Мат. 28:19-20).

Яков Алфеев бил усърден в делото на християнската проповед.

Той проповядвал в страните на изток и на юг от Палестина, сеел в човешките сърца животворното Божие слово и се погрижил за разрастването на благочестието, като давал преди всичко личен пример със своята саможертвена любов към хората. През целия си живот носил кръста си и вървял по стъпките на своя божествен Учител и Господ, Когото последвал и в смъртта: бил прикован на кръст и така предал душата си на Бога.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!