02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Ангелина Манушева готви самостоятелна изложба

izlozhba angelina manusheva

Пещера. На 12 октомври / сряда/ от 17:30ч., в ХГ „проф.Веселин Стайков“ ще бъде открита изложба живопис и графика на Ангелина Милушева.

Ангелина Иванова Манушева е родена на 15.10.1972г. в гр. Пещера в семейство Грингови. Още от ученичка се увлича от рисуването и активно участва в училищните художествени мероприятия. В последствие кандидатства и през 1991г. завършва ССХУ за Сценични кадри гр.Пловдив. Изучава различни профили като Сценично изкуство, Бутафория, Грим и перуки, Скулптора, Фотография, Живопис, Графика и други.

Стажува и прави практики в Софийски театър, гр. Трявна и гр. Несебър. Завършва задочно висшето си образование в ПУ “ Паисий Хилендарски“ със специалност Бълграска Филология. Омъжва се и създава семейство с добър съпруг, понастоящем горда майка на две пораснали, прекрасни дъщери и щастлива баба на красива тригодишна внучка. В последствие се насочва в различни сфери на работа, но в свободното си време рисува за удоволствие предимно натуралистични картини, пейзажи и други.

Развива естетическите си умения и усет за красивото и в различни други техники, като ръчна изработка на хартиени цветя, пана, украси за празници и събития на близки и приятели. Неща от произведенията си е подарявала на приятели и близки. Рисува предимно реалистично, като обича богатата палитра на цветове, контраста и нюансите при художествения изказ.

Също така рисува графики, като използва различни техники като туш, молив, креда. В по-младите си години членува към клуба на Пещерските художници и прави една самостоятелна изложба, както и участва в няколко общи изложби. Надява се настоящата изложба на картини да предаде удоволствието от рисуването и създаде настроения в посетителите.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!