29 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

С голям концерт-спектакъл бе открита новата учебна година в ЦПЛР ОДК- Пещера

Пещера. На пл. „България“ се състоя тържественото откриване на учебно-творческата година в Център за подкрепа на личностното развитие- Общински детски комплекс Пещера  /ЦПЛР ОДК- Пещера /. За да уважат събитието, тук пристигнаха кметът Йордан Младенов, неговите заместници Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, Галя Стоянова- секретар на Община Пещера, родители, съмишленици, приятели и гости на града.

Снимка : peshteraprim

“ През последните две години ЦПЛР ОДК- Пещера се утвърди, като най-голямото извънучилищно звено, което организира свободното време на децата и учениците от община Пещера.“, каза дирекорът на институцията Руса Каврошилова. Тя допълни, че чрез работата си в различните направления и норми Центърът се старае да даде възможност за развитие и изява на способностите, талантите, заложбите и дарбите на децата, както и ефективното приобщаване към социална и училищна среда на деца и ученици със специални образователни потребности.

Снимка : peshteraprim

За поредна година ОДК Пещера се радва на изключителен интерес от децата за участие във формите. Каврошилова допълни, че над 360 са заявленията от родители към момента. Част от децата участват в повече от една форма на обучение. Стана ясно, че 600 участника ще се обучават напълно безплатно в центъра за предстоящата учебна година. И тази година Центърът за подкрепа на личностното развитие предлага на децата и учениците разнообразни и привлекателни извънучилищни форми. Заниманията се провеждат в удобно за децата и учениците време от опитни учители и специалисти.

Снимка : peshteraprim

Осигуряването на отлични условия за обучение на децата, финансирането и подкрепата от Община Пещера, са фактори, които обусляват успешната дейност на Центъра. Кметът на Пещера пожела на здраве, безоблачно детство и много творчески успехи. Градоначалникът изказа задоволството си от десетките национални и регионални награди от фестивали и конкурси, които са признание за качеството на обучение и професионализма на преподавателите в Центъра.

Снимка : peshteraprim

Учителите и творческите ръководители от ЦПЛР-Пещера се надяват да имат още една успешна учебна година, откликвайки на интересите и потребностите на децата и учениците за творческо развитие и изяви. Родители, деца и минувачи наблюдаваха изпълненията на младите таланти на Общински детски комплекс.  Близо двучасова програма, пъстри костюми, танци, песни, усмивки, настроение, изпълнения на балетните трупи, фолклорни танци и мн. др. оживиха сцената.Тържеството завърши с голямо и кръшно хоро.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!