27 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Куп медали за ракетомоделен клуб Кондор -Пещера

medali kondor 2022

Пещера. Трима състезатели при мъжете от Ракетомоделен клуб Кондор Пещера : з.м.с. Димитър Вачков, м.с. Павел Тилев и инж. Стоян Вранчев, които са и ръководители на клуба, участваха в състезанията за Международната купа по ракетомоделизъм „Купа България-2022”.  Състезанието се проведе от 30 септември до 2 октомври, уточниха от спортната централа. За купата се надпреварваха състезатели от пет държави – Сърбия, Турция, Украйна, Румъния и България, като домакин.

Пещерските състезатели завоюваха три купи, две златни и една бронзова в два от класовете, в които участваха (копия на действителни ракети и най-масовия парашут).

В същото време  се проведе и национално състезание по ракетомоделизъм за мъже организирано от БФА и клуб Моделист град Г. Оряховица, на полигона в с. Вълчитрън, обл. Плевен. На първенството завоюваха 5 медала, 3 златни, 1-сребърен и 1 бронзов в три от класовете, в които участваха( Копия, Парашут и Трибой).

С участието на подобни национални и международни първенства ръководителите на клуба се стремят освен да представят подобаващо страната ни, съответно и общината ни в добрата и светлина, така и да дадат пример, да предават своя опит и знания на по-малките членове на клуба, за да може те да надграждат, и да постигат още по-добри резултати.

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!