29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В страната : При обработени 80% протоколи ГЕРБ е начело, ИТН остава извън парламента

Бюлетина гласуване
Малко над 80 процента от секционните протоколи са обработени в изчислителните пунктове на Районните комисии от фирмата преброител на резултатите на вчерашния парламентарен вот. Данните към момента сочат, че 7 формации влизат в състава на следващото Народно събрание.
Победител от изборите е ГЕРБ – СДС , коалицията получава 25,61 процента. С 5 процента по-малък е резултатът на „Продължаваме промяната“ – 20,4 на сто.
Трети по резултат са ДПС с 12,85 процента, а четвърта сила е партия „Възраждане“ – с междинен резултат от 10,3 процента.
Петата позиция е за „БСП за България“ с 9,4 на сто, следвана от „Демократична България“ със 7,5 процента.
„Български възход“ е седмата формация, която получава 4,63 на сто от гласовете.
Под бариерата за влизане в парламента от 4 на сто е партия „Има такъв народ“ – засега тя е с резултат от 3,87 процента.
По райони в страната „Продължаваме промяната“ изпреварва ГЕРБ-СДС и е първа политическа сила в Русе и в 23-и и 24-и район в София.
При този междинен резултат ДПС печели вота в Кърджали, Разград, Търговище, Силистра, Смолян и Шумен.
Гласовете от  чужбина се разпределя в полза на ДПС. При 72 процента обработени протоколи от СИК зад граница движението получава 36,6 на сто от гласовете. ДПС е следвано от „Продължаваме промяната“ с почти 20 процента и „Възраждане“ с 13,7 на сто.
Източник : / https://bnr.bg

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!