28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Избираме 240 депутати в 48-то Народно събрание.

vot

За четвърти път в рамките на година и половина българите отново ще гласуват днес, за да излъчат 240 депутати в следващото 48-о Народно събрание.

Точно в 07:00 отварят секциите на територията на страната и ще приключат работа в 20.00 часа тази вечер, а гласуването може да продължи до 21.00 часа само ако пред изборно помещение има още желаещи. 

Около 12 000 са секциите в България, включително в домове за стари хора и места за задържане  и за лишаване от свобода. Хора с трайни увреждания и карантинирани заради Covid-19 гласуват в около 300 подвижни секции, а вписаните в избирателните списъци са 2 602 990 български граждани.

Рекорден е и броят на разкритите СИК зад граница – 755, най-много са те в Турция, в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, в Германия, в Испания и в Италия. Сънародниците ни, които не са подали заявление за гласуване в чужбина и не са вписани в избирателен списък на посочено от тях място, гласуват в разкрита секция по техен избор, като предоставят удостоверение по образец, че няма да гласуват на друго място. Те  се дописват на ръка в избирателните списъци, които след вота ще бъдат проверени за двойно гласуване.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!