02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Кикимора“ спечели голямата награда в конкурса „Пролет“ на БНР

kikimora

Група „Кикимора“ с песента „Сън“ е големият победител в 53-ото издание на конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“, определен от жури в състав:  Поли Генова, Дони, поетът Александър Петров, фронменът на „БТР“ – Атанас Пенев, Румен Бояджиев – син, музикантът и преподавател Мирослав Турийски, директорът на международния варненски фестивал „Откритие“- Доно Цветков.

Генералният директор на Българското национално радио Милен Митев връчи голямата награда – изящна статуетка с изцяло нова визия, дело на Елизар Милев – затворен ринг на слушалки с поставено между тях стъкло, изобразяващо звукови вълни с цвета на конкурса.

За първи път голямата награда в конкурса „Пролет“ дава възможност на победителя да създаде нова песен, продуцирана от Българското национално радио.

Наградата на слушателите получи група „Rock Session” с песента „Есента“. Отличието, което те получиха също само по себе си е произведение на изкуството – картината „Джаз“ на Вили Николов, връчена им от програмния директор на медията Даниела Късовска. 

Наградата – участие на фестивала „Евросоник“ в Грьонинген – Нидерландия отиде при Yavi. Грамотата и пластиката от ахат отидоха при Явор Велчев – Yavi, който ги получи от Албена Миланова, член на УС на БНР, а преди това дългогодишен директор на „Международна дейност“ в радиото.

Като член на EBU (Европейския съюз за радио и телевизия) БНР дава шанс на един от финалистите в конкурса да представи България с концерт на престижния фестивал „Евросоник“ в Нидерландия. Сред носителите на тази награда са групите БТР, Д2, Шангри Ла, Уикеда, Акага, Phuture Shock, Силует, Криста и Огнян Драндийски, Gravity Co, Der Hunds, Saint Electrics, Рут Колева, Jeremy, Hayes & Y, Airbag.

За престижното отличие в радио конкурса „Пролет“ се състезаваха общо 12 групи и изпълнители финалисти, сред които също Валди Тотев и Пешето, Пламен Бонев, Алек Кирев, Петя Буюклиева, Петко Славов, Адриана Бенова, Ема Краун и групите „Фанданго“, и „Wet Pebbles“. Всички те изпълниха своите песни на живо на артистичната церемония в София лайв клуб, чиито водещи бяха чаровната певица и телевизионна водеща Йоанна Драгнева и нейната половинка – също звезда от екрана Мирослав Димитров. Техен музикален партньор на рояла беше Ясен Велчев.

Събитието беше излъчено директно в ефира на програма „Хоризонт“ на БНР. Гала церемонията по връчването на наградите от конкурса „Пролет“ ще бъде показана на запис и от БНТ.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!