25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Кой ще черпи за имен ден днес?

Stainded glass in the Basilica of Eger, Hungary.

Свети Теофан Милостиви е роден в Палестина. Свети Теофан бил изключително добър човек, затова го наричали Милостиви. Никога не отказвал да даде подслон на някой закъснял пътник. Да даде храна и пари на бедните.

Въпреки добротата, Господ решил да изпита своя верен раб Свети Теофан. Затова в последните години от своя живот Свети Теофан се разболял тежко и се разорил. Въпреки несгодите Светият мъж ги понасял с истинско християнско смирение. Господ прибрал душата на Свети Теофан Милостиви.

имен ден
Свети Теофан Милостиви

Четири дни след неговата кончина,  Свети Теофан Милостиви се явил в съня на един човек. Помолил го да постави надгробна плоча върху гроба. Човекът изпълнил заръката. От гроба започнало да се разнася благоухание, което излизало от тялото на праведника. Много болни хора оздравявали, след като ходели да се поклонят на гроба на светеца.

Според народните поверия, в нощта на 28 срещу 29 септември хората гледат към небето. Ако по небосклона има много на брой ярки звезди, есента ще бъде суха и топла.

Имен ден празнуват Теофан, Тео, Теофания, Фана, Фани и Фанко.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!