25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

През октомври : От 21 до минус 2 градуса

esen

Най-високите температури през октомври ще бъдат около 21 и 26 градуса, а най-ниските – около минус 3 и 2 градуса, пише „За жената“.

Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от България ще е между 20 и 30 литра на квадратен метър, в югоизточните райони – между 30 и 40 литра на квадратен метър, а в планините – от 40 до 50 литра на квадратен метър. Очакваната месечна сума на валежите ще бъде около нормата.

Времето по десетдневки през окотмври

Времето през първата десетдневка на октомври. В началото на първото десетдневие на октомври температурите ще се понижат, по-чувствително дневните. Ще бъде ветровито, ще има и валежи. По-късно времето ще се изясни, ще се понижат и минималните температури, и следователно се очакват и първите по-масови есенни слани.

През втората част от десетдневието времето ще бъде променливо, без значими валежи, ще има и слънчеви часове. През второто десетдневие ще се редуват спокойни и относително топли дни и дни, в които ще преминават атмосферни смущения, при които ще има условия за валежи. Най-голяма е вероятността за това около 11, 14 и 18 октомври. Валежите ще са последвани от краткотрайно застудяване, при което на места ще има слани.

Времето през третата десетдневка на октомври. През третото десетдневие се очаква понижение на температурите и първия сняг. Очаква се това време да продължи 4-5 дни, през които максималните температури ще се движат от 4 до 8 градуса. В края на месеца се очаква покачване на температурите.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!