19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Шестима лекари номинирани за конкурса „Лекар на годината 2022г.“

lekar na godinata
Пазарджик. Шестима лекари номинира ръководството на МБАЛ-Пазарджик за конкурса „Лекар на годината 2022г.“ на Българския лекарски съюз.
В категорията „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ е номинирана д-р Запряна Иванова от Отделението по нервни болести, която работи в болницата почти 51 г.
Две са номинациите в категорията „ Ти си нашето бъдеще“, която е за млади медицински надежди на България. Номинирани са хирургът д-р Муса Дурльов от Хирургично отделение и кардиологът д-р Кристиан Аргиров от Кардиологично отделение.
В категорията “Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ са предложени д-р Елена Василева-началник на Второ педиатрично отделение и д-р Светломир Петров- началник на Неврохирургия.
Номинацията за Лекар на годината“ е за началника на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя е доказан специалист в своята област и се грижи всеотдайно за най-малките бебета, които постъпват в Неонатологично отделение.
Д-р Пиронова спасява живота на много недоносени и рискови деца и е до тях денонощно в най-критичните моменти, включително помага да оцелее и на най-малкото момченце, родено в болницата, което тежи едва 670 гр. Началникът на Неонатологично отделение е не само отличен лекар, но и добър ръководител и заедно с екипа, който ръководи, са помогнали на стотици малки пациенти да оздравеят.
Предложенията за номинираните лекари в различните категории бяха изпратени до Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик.
Управителният съвет на РК на БЛС предстои на свое заседание да разгледа получените номинации от всички лечебни заведения в област Пазарджик и да избере лекарите, които ще бъдат отличени в различните категории, които ще бъдат предложени за националния конкурс.
БЛС ще почете Деня на българския лекар на 19 октомври

 

В празничния ден, по традиция на официална церемония, ще бъдат връчени наградите на Български лекарски съюз за принос в медицината.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!