26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:55, 27 септември 20221min

Втори бустер срещу COVID-19 си постави изп. директор на МБАЛ-Пазарджик

mbal pazardzhik

Пазарджик. Втори бустер срещу COVID-19 си постави изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов. Той отново избра да се имунизира с ваксината Comirnaty на Пфайзер.

Ваксинацията в И20220926 114635мунизационния кабинет на РЗИ-Пазарджик направи д-р Светлана Михайлова. Тя съобщи, че в момента има интерес за имунизация. Ваксините са адаптирани (т.е. актуализирани) да съответстват по-добре на циркулиращите варианти на SARS-CoV-2.

Адаптираните ваксини предоставят по-широка защита срещу различни варианти и затова спомагат за поддържане на оптимална защита срещу COVID-19 при мутирането на вируса.

„Реших да си поставя четвърта доза срещу COVID-19, защото всеки ден общувам с много хора, а това е начин да подсиля своя организъм и имунната си система и при нова среща с вируса да реагират адекватно чрез създадените след ваксинацията антитела“, обясни д-р Темнилов след реваксинацията. Той призова и останалите медицински специалисти от лечебното заведение, което ръководи да се ваксинират, за да предпазят себе си и своите близки.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!