09 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Боне Крайненеца на 10 езика в библиотеката

bblioteka

Пещера. В деня на европейските езици в библиотеката към читалище „Развитие“ прозвуча на десет различни езика историята на Боне Крайненеца от разказа „На браздата“ на Елин Пелин. Красотата на езиковото разнообразие представиха: на руски език- Светлана Ханина; на полски- Анна Кирова; на турски- Невин Салиева; на испански- Светлана Ангова; на италиански-Надя Апостолова; на гръцки- Веселина Кръстева; на португалски- Любка Руйнина; на френски- Пипина Кълвачева;на немски- Елена Ацинова и на английски език- Евтимия Гегускова.

По инициатива на Съвета на Европа всяка година на 26-ти септември се чества Европейският ден на езиците.

И тази година през септември генерална дирекция „Писмени преводи“ на Европейската комисия празнува езиковото многообразие на Европа с чествания по повод на Европейския ден на езиците.

След успешна Европейска година на езиците през 2001 г., Съветът на Европа създаде Европейския ден на езиците като ежегодно честване, за да насърчи изучаването на езици в Европа.

Основните цели на празника са да популяризират ползите от изучаването на езици, езиковото разнообразие в Европа и да насърчават изучаването на езици сред хора от всички възрасти.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!