18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:51, 26 септември 20221min

Криминална хроника

police...

Пазарджик. Млад мъж с нерегистриран мотоцитлет опита да избегне полицейска проверка и катастрофира. Случката е от събота, когато в полунощ на кръстовище в Пазарджик автопатрул при полицейското управление в областния град извършвал рутинни проверки на водачи. Униформените се опитали да спрат със светлинен и звуков сигнал преминаващ мотоциклет, който бил без регистрационни табели. Вместо да спре водачът ускорил и се опитал да избяга. Автопатрулът го последвал, но след няколко преки мотористът загубил управление над возилото си и самокатастрофирал. Оказало се, че това е 21-годишен мъж от Пазарджик, който за радост не е сериозно пострадал. Въпреки това с опита си да избяга той възпрепятствал полицаите да изпълнят задълженията си по служба. За тези му действия и за управление на нерегистриран мотоциклет спрямо него са образувани две бързи производства.

Драгиново. Малко след 21 часа на кръстовище във велинградското село Драгиново станала първата катастрофа. 53-годишен велинградчанин с лек автомобил «Дачия» отнел предимството на мотоциклет, който обаче бил без светлини и регистрационни табели. Водачът на мотора се оказал неправоспособен 15-годшен тийнейджър от село Драгиново, а зад него се возел 20-годишен негов съселянин, който в резултат на удара е починал на място. Непълнолетният мотоциклетист е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ-Велинград. Пробите на двамата водачи за употреба на наркотици и алкохол са отрицателни. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

Белово. Катастрофа е  била регистрирана два часа по-късно на пътя Пазарджик-Белово, в близост до ханче «Септември». 27-годишен водач на лек автомобил «Ауди» от Белово блъснал движещият се по пътното платно 66-годишен мъж от Септември. Пострадалият пешеходец бил транспортиран в МБАЛ-Пазарджик, а оттам в УМБАЛ «Свети Георги» в състояние с опасност за живота. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на шофьора на колата са отрицателни. Извършен е оглед от дежурна група при РУ-Септември, води се досъдебно производство.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!