25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Важна помощ от АПИ за планинско „Шипка-Дамасцена 2022”

damascena

Част от подготовката на трасето за планинското състезание „Шипка-Дамасцена 2022” беше и подмяната на мантинелите на завоите по трасето плюс допълнителни мерки на опасните места.

„ От Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) изпълниха всичко, което бяха обещали, за което сме им много благодарни – обясни организаторът на състезанието Николай Мончев. – Смениха всички стари мантинели, които бяха изкривени от удари през зимата и сложиха нови, а на опасните завои сложиха и по една допълнителна пластина, за да не може да се плъзне под мантинелата паднал мотоциклетист. Мантинелите са важни за нас, но също така и за ежедневния трафик извън състезателния уикенд.

А подготовката на трасето за планинското върви до последния момент в петък.

„ Искам специално да благодаря на кмета на град Казанлък Галина Стоянова, която пък ни помогна в решителните часове преди началото на състезателния уикенд – тя изпрати три моточистачки, с които почистихме идеално трасето и сме готови за началото на тренировките”, допълни Мончев.

Председателят на БФАС Румен Дунев допълни, че идеята за смяната на мантинелите е била обсъждана още преди месец, на срещата му с изпълнителния директор на АПИ Иво Иванов и колежката му Десислава Паунова.

„ Искаме с „Шипка-Дамасцена 2022” да поставим стандарт за провеждането на планински състезания – ще има нова система за времеизмерване, максимално добре почистено трасе, обезопасяване на трудните места и още други решения”, допълни Дунев.

Планинско „Шипка-Дамасцена 2022” стартира с трите тренировъчни манша от 14:30 часа в събота, а в неделя в 9:00 часа е откриването на надпреварата.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!