24 юни 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Учебниците остават в училище през седмицата

uchenik

За да не разнасяте всеки ден учебниците на първокласника, може да ги оставяте в шкафчето му в училище, когато го занасяте в понеделник, и в петък след часовете да ги връщате обратно вкъщи.

Детето ще е написало домашните и научило урока си по време на занималнята и няма да има нужда от тях. Ако все пак искате да погледнете нещо от учебника при възникнал от страна на първокласника въпрос, може да използвате електронно четимите учебници. Те могат да бъдат намерени на сайта на образователното министерство.

Пособия

За всички останали пособия за изобразително изкуство, технологии и предпремачество, физическо възпитание и спорт, несесера и тетрадките може да му вземете по-малка раница. Учебните тетрадки и тези за писане могат да бъдат разпределени в папки по предмети. Така детето ще се ориентира по-лесно, когато трябва да извади всичко за предстоящия час на чина. В раницата детето ще може да си носи четките и боичките или маратонките и спортния екип само в дните, в които му трябват да се включи пълноценно в учебния час. Учителят ще каже от какво детето всеки ден ще има нужда и не трябва да липсва в несесера. В първи клас се пише само с черен молив и химикалките ще бъдат излишни. Добре е обаче да имате поне два молива. Единият може да се счупи и детето ще трябва да го смени с другия, за да не изостава с писането и да внимава в часа. През междучасието може да подостри счупения, затова в несесера трябва да има и острилка. Децата са малки и могат да допускат грешки. Те обаче могат да се изтрият с гума, която също трябва да се носи всеки ден. Част от упражненията може да изискват оцветяване или подчертаване, затова всеки ден трябва да се носят и цветни моливи и флумастери. По същата причина несесерът трябва да е оборудван и с ножичка и лепило.

Проверка

Първите няколко дни или седмици може да приготвяте раницата заедно с детето. Така ще си създаде навика какво трябва да носи в нея. Дори и когато детето свикне да се приготвя за предстоящия учебен ден само, вечер правете проверка дали не е забравило нещо. Малчуганите прекарват целия си ден в училище, затова трябва да имат достатъчно вода. Най-добрият вариант е да имат собствена бутилка, по възможност метална, за да не се чупи. Вечер не забравяйте да я напълните с вода. Децата често забравят, че са изписали тетрадката си и тя трябва да бъде сменена с нова. Затова винаги имайте поне няколко в излишък вкъщи. Не се знае дали детето няма да изпише и тетрадката по български, и тази по математика в един и същи ден. Проверявайте и дали всички моливи са подострени. Първолакът може да е забравил, че е счупил 1-2 от тях, или да не е забелязал, че са изтъпени. Ако обаче трябва да отдели първите 5 или 10 минути от часа, за да ги подостри, ще се забави с изпълнението на поставените от учителката задачи. Това може да го притесни или дори да го разплаче.

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!