24 февруари 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

България чества Съединението под знака на съпричастност с пострадалите от наводненията

bg zname

България чества 137 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Център на тържествата е Пловдив, но празничният ден е под знака на съпричастност с пострадалите от наводненията в карловските села и в село Трилистник.

Вече са организирани няколко кампании за дарения за семействата, останали без дом. Включиха се и украински доброволци.

В района се доставят бутилирана вода, дезинфектанти и хранителни продукти. Най-голяма необходимост има от доброволци, които да помагат в разчистването на тоновете кал и дървета, които покриха разрушените улици и наводнените дворове.

Повече от 600 души са заявили, че днес се включват в разчистването на къщите и улиците в опустошените селища. На място действат военни и аварийни екипи.

Служебният премиер Гълъб Донев ще посети днес три от най-сериозно пострадалите от наводненията села – Богдан, Каравелово и Слатина.

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!