13 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В чужбина ще бъдат разкрити най-малко 734 секции

Бюлетина гласуване

За предсрочните парламентарни избори на 2 октомври в чужбина ще бъдат разкрити най-малко 734 секции за гласуване. Това каза в неделя пред БНР служебният външен министър Николай Милков.

Това е броят на избирателните секции, които се разкриват „служебно“ по данни от предишните избори. Срокът за подаване на заявления за гласуване извън страната е до 6 септември. В зависимост от техния брой могат да бъдат разкрити още секции извън граница.

Електронното заявление за гласуване в чужбина може да бъде попълнено на сайта на ЦИК. Нова секция се разкрива при подадени не по-малко от 40 заявления за конкретно място.

В неделя Милков каза, че очаква общият брой на секциите в чужбина да бъде около 750. До момента са били подадени около 30 000 заявления, като 17 000 от тях са в Турция.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.svobodnaevropa.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!