23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:04, 3 септември 20221min

Криминална хроника

police.

Пазарджик. На кръстовище в пазарджишкото село Мокрище автопатрул при РУ-Пазарджик спрял за проверка лек автомобил „Пежо” с водач 27-годишен мъж от Русе. Оказало се, че той пренасял в себе си три полиетиленови топчета със суха зелена листна маса, който при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. Дрогата е с общо тегло около 5 грама. При аналогична проверка на една от улиците в пазарджишкия квартал „Изток” полицаите от местния участък засекли 22-годишен от пазарджишкото село Огняново. Младият мъж носел в себе си топче със синтетичен канабиноид. Спрямо двамата се водят бързи производства. При рутинна проверка служители от РУ-Пазарджик заловили 38-годишен пазарджиклия. Той бил зад волана на „Фолксваген” с 1.30 промила концентрация на алкохол.

Хасково.  Както вече съобщихме около 16.45ч. на 30 август на телефона за спешни повиквания-112 бе получен сигнал за горящ джип в района на 104-ти километър от АМ „Тракия” в платното по посока за София. Пристигналите на мястото полицейски служители на сектор ”Пътна полиция” и екипи на пожарната са установили, че гори „Фолксваген”, в който са превозвани 10 чужденци. Малко по-късно след работата с тях се оказало, че са сирийци и са влезли нелегално на територията на страната ни, всички без документи за самоличност. Водачът на автомобила е избягал и се укрил. На мястото е извършен оглед, а случаят е докладван на прокуратурата в Пазарджик. Проведени са голям по обем оперативно-издирвателни дейности, в резултат на които било установено, че шофьорът е 22-годишен жител на Свиленград. Той бил задържан с помощта на служители от ОДМВР-Хасково и приведен в ареста на РУ-Пазарджик. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура.

Пещера. Извършител на домова кражба е установен от пещерски полицаи. В средата на август в полицейското управление била получена жалба от 48-годишен жител на родопския град. Той информирал органите на реда, че в избеното му помещение проникнал апаш. Била извършена кражба на ъглошлайф, бормашина, ключове и други инструменти. При проведените действия по разследването служители от група „Криминална полиция” установили,че автор на посегателството е 24-годишен пещерец. Той е предал доброволно откраднатите вещи, а по случая се води преписка.

Велинград. На пътя между село Кръстава и Велинград станал пътен инцидент. 59-годишен мъж от село Биркова на прав участък загубил управлението над мотоциклет ETZ и паднал. Той бил транспортиран за преглед във велинградската болница и освободен за домашно лечение. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи от РУ-Велинград обаче установили, че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Отново във Велинград местните полицаи по време на работата си по сигнал установили, че 16-годишен тийнейджър от село Главиница управлява нерегистриран мотоциклет „Ямаха”. Снощи в курорта била извършена проверка на „Фолксваген” с водач 46-годишен жител на село Долна Дъбева. Той управлявал возилото въпреки, че шофьорската му книжка била отнета през май тази година.

Ракитово. Досъдебно производство за съхранение на незаконно добита дървесина се води в РУ-Велинград. При съвместна проверка между полицаи от курорта и служители на горското стопанство в Ракитово била инспектирана къща, собственост на 37-годишен ракитовец. На адреса той съхранявал 4 кубически метра дърва за огрев без редовно писмено позволително. Дървесината е иззета, а по случая се води досъдебно производство.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!