25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Панагюрското златно съкровище се завърна у дома

panagyurska zlatno sakrovishte

Панагюрище. Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завърна у дома. Уникалните тракийски антики пристигнаха под засилена полицейска охрана днес преди обяд. Над един час музейните специалисти от София и Панагюрище експонираха съдовете в залата трезор. Тя бе изградена през 2012 година с дарителски средства от „Асарел-Медет“АД и проф. д-р Лъчезар Цоцорков като меценат на културата. По традиция, Панагюрското златно съкровище пристигаше всяко година през месец май, когато са тържествата, посветени на Априлското въстание.

Панагюрското златно съкровище ще остане в залата трезор до 16 октомври включително, а на следващия ден – 17 октомври, ще отпътува обратно за Националния исторически музей в София. И тази година всички разходи за завръщането на съкровището в Панагюрище се поемат от „Асарел-Медет“АД. В Историческия музей вече може да се види и изложбата, посветена на 10-годишнината от изграждането на залата трезор. През последните 10 години, през залата -трезор в Панагюрище са преминали над 920 000 туристи.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!