20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Златен медал и грамоти за групата за стари градски песни “Евридика”

vreme
Костандово. Със златен медал и грамоти от Световния шампионат по фолклор се завърна групата за стари градски песни “Евридика”
Певиците от костандовското читалище “Просвета-1919” с художествен ръководител маестро Никола Янев – Чоли за пореден път грабнаха сърцата на публиката и очароваха авторитетното жури с таланта си. XII шампионат, който се проведе в периода 18-28 август 2022г. в Слънчев бряг, Несебър, Св. Влас и Поморие бе организиран от Световната асоциация на фолклорните фестивали.
Представители от България, Иран, Грузия и др. се надпяваха и надиграваха в рамките на 10-дневното събитие.
ГСГП “Евридика” се представи с три песни: “Червени рози”, “Не се сърди, когато плача” и “В градинската алея” – и трите с обработка на маестро Янев. Дамите заслужено получиха златния медал и грамота за отлично представяне.
Награда за тях имаше и в дуетните изпълнения. Ани Душкова и Лалка Петрова изпяха две песни и бяха удостоени с диплом за отлично представяне.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!