03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Брацигово се готви за Фолклорен кулинарен фестивал

fest bracigovo

Брацигово. На 10 септември 2022г. от 13 до 15 часа в двора на етнографския комплекс на Исторически музей град Брацигово ще се проведе Фолклорен кулинарен фестивал на Община Брацигово, като част от програмата на провеждащия се за втора година архитектурен форум “Брацигово – каменният поток на времето“ от 9 до 11 септември.

На фестивала посетителите ще имат възможност да видят и опитат ястия както от гр. Брацигово – Народно читалище“Васил Петлешков -1874 г.“ , така и от селата в общината – Равногор – Народно читалище „23-април 1876 г.-1909 г.“, Розово, Бяга- Народно читалище „Никола Вапцаров-1903 г.“, Козарско – Народно читалище“Съгласие-1902 г.“ Исперихово -Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1929 г.“ и Жребичко. Освен традиционните Брациговски милинки, Брациговска пита, Брациговски питули, Зелник, Баница с картофи, Лютко, Орехов ликьор и много други, на фестивала ще бъдат представени и продукти от местни производители.
Очакваме ви в автентичната атмосфера на „Етнографската експозиция“ и тази на „Брациговската архитектурно-строителна школа през Възраждането “ под звуците на музикалната и танцова програма на фолклорен Танцов Ансамбъл „Български Ритми“.
Входната такса за събитието е 9 лв., като тази цена включва и възможността, да се разгледа и музейната експозиция в “Попови и Къневи къщи“.
За деца до 7 годишна възраст – безплатен вход.
За деца от 7 до 18 годишна възраст и пенсионери – 4лв.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!