28 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Обявиха първите кандидат-депутати за Пазарджишко. Има и от Пещера

vot

Нови и сравнително нови лица се появяват на политическата сцена в Пазарджишко. Това стана ясно след обявяването на първите листи с кандидати за народни представители от региона.

Само три са известните до момента партийни списъци с номинации за народни представители от областта, или около 10 на сто от очакваните, ако всички регистрирани за вота 34 политически организации издигнат свои кандидати за 13-и многомандатен избирателен район. До вчерашна дата кандидатите си са обявили част от появилите се в последните години в политическия живот организации.

Първи в Районната избирателна комисия са регистрирали листата си от ПП „Народна партия истината и само истината“. Като неин представител Георги Иванов Киров е подал списък с три имена. На първа позиция е Жанета Асенова Куибишева от Септември. На парламентарния вот през 2021 година тя е водила листата на Политическа партия „Свобода“, в която фигурира само още едно име – Димитър Иванов Касабов. Дамата е била и в инициативен комитет за издигане на кандидат-президентската двойка Венцислав Атанасов Ангелов, известен с прозвището си Чикагото, и Дарина Недева Тодорова през есента на миналата година.

Други публично достъпни данни за политическата дейност на Куибишева засега няма. Колежката ѝ Станимира Цанкова Златкова от Пещера, втора в листата, също е била част от споменатия инициативен комитет. Името на третия в списъка – Петър Генов Генов, също от Пещера, излиза единствено в избирателните списъци.

Политическа партия „Пряка демокрация“ е регистрирала своя листа само с една кандидатка – Наташа Христоскова Данаилова. Също като на парламентарния вот миналата година. Дамата има своя малка фирма за фризьорство и услуги в Пазарджик.

С три имена е и листата на политическата партия „Глас народен“ на Светослав Емилов Витков – Светльо Витков. Водач е Добромир Славейков Йорданов. На парламентарния вот през 2021 г. той е оглавявал листите на партията за Пазарджик и за Стара Загора, като там е бил и единствен кандидат през април. Пазарджишката сега е едно към едно с тогавашната. Другите двама кандидати са Димитър Иванов Зойнов и Исмет Мустафов Кехайов. Името на първия е присъствало и в старозагорската листа на партията за вота през юли 2021-ва. Гласоподавател със същите три имена фигурира в избирателните списъци на Пещера.

Вторият кандидат пък е издиган от „Глас народен“ за общински съветник във Велинград на изборите през есента на 2019 година, както и за народен представител през април миналата година, но за Кърджалийски район.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.marica.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!