19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Христолюбиви ученици от ОУ „Петко Р. Славейков“ бяха на летен православен лагер

uchenici p r slaveykov pravoslaven lager

Пещера. За поредна година от 17-ти до 20 –ти август ученици от ОУ „Петко Р. Славейков“ участваха в летен лагер, организиран от църковното настоятелство при храм „ Успение Богородично“ гр. Пещера. Учениците са участници в група Религия-Православие , извънучилищна форма, организирана от църквата с подкрепата на училището , поясни директорът на училището , П. Христоскова.

Отец Георги , който води занятията на групата , бе основният вдъхновител и организатор на събитието. Групата от около 30 ученици и родители бе настанена в горноводенския манастир „Св.Кирик и Юлита“ . Всеки ден започваше със сутрешна и завършваше с вечерна служба в църквата на манастира с основни участници учениците. Благодарение на добрите контакти , енергията и организацията на отец Георги малките християни посетиха някои от духовните християнски центрове на Православието в региона на Асеновград , оставили ярка следа в запазването на православната вяра през вековете:

• Бачковски манастир- след като се поклониха на чудотворната икона и мощите на многобройни светци, учениците бяха приети в специалната зала за гости на манастира , където всеки получи почерпка и подарък, икона на Св. Богородица.

• Мулдавски манастир- в момента манастирът е в основен ремонт, но е място където в годините на Възраждането Васил Левски е намирал подслон и подкрепа.

• Араповски манастир- специално за групата от Пещера бяха извадени мощите на Св.Неделя и всички се поклониха пред тях.

• Манастирски комплекс „Св. Троица“ в местността „Кръстова гора“- църквата, кръста, 12-те параклиса на апостолите, аязмото, бяха местата ,посетени от групата , с вяра за енергията на това свято за всеки православен християнин място .

Групата от Пещера отново бе удостоена със специално внимание –всеки получи подарък икона на Св. Троица, нагръдно и настолно кръстче.

• Кукленски манастир „Св. Св. Козма и Дамян“- известен с аязмото с лековита вода, с книжовната и калиграфска школа И през новата учебна година 2022-2023 ще продължим да подкрепяме извънучилищната форма Религия-Православие, организирана от настоятелството на храм „Успение Богородично“ .

Все повече ученици от училището ни проявяват интерес към нея , а заслугата е основно на отец Георги, който с благост , добронамереност и богоугодни дела успява да привлича все повече деца към православната вяра, уточни П. Христоскова, директор на училището.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!