02 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

19-ти август е Световен хуманитарен ден

pomosht

На този ден Международната федерация на Червения кръст и на Червения полумесец, ООН, международни и неправителствени организации отдават почит и признание към хуманитарната дейност.
През 2009 г. Общото събрание на Организацията на обединените нации обявява 19 август за Световен хуманитарен ден.

На 19 август изразяваме признателност към хуманитарните работници и почитаме паметта на тези от тях, дали живота си при изпълнение на своя дълг. Сред най-уязвимите жертви са медиците. Медиците все по-често попадат под ударите на насилието. Според проучване на Международния комитет на Червения кръст от 2012 г., над 90% от медиците -жертва на насилие, са местни хора, които работят в собствената си страна.

Насилието срещу медици и атаките срещу здравни заведения убиват, осакатяват и оставят без медицинска грижа хиляди хора, които се нуждаят от нея. Колкото повече хора осъзнаят размера и тежестта на този проблем, и колкото по-остро реагираме срещу неговите последици, толкова повече човешки живота ще бъдат спасени и толкова повече страдания ще бъдат избегнати.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!