03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Панагюрското златно съкровище се връща „у дома“

panagyursko-zlatno-sukrovishte

Панагюрище. Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща „у дома“ – в родното Панагюрище, на 1 септември тази година, съобщиха от Общинската администрация на сайта си.

Тракийският шедьовър ще бъде експониран в специално изградената за целта и официално открита през 2012 година зала трезор в Исторически музей – Панагюрище.

Тази година се навършват 10 години от откриването на залата, която е дарение от „Асарел-Медет“ АД и проф. д-р Лъчезар Цоцорков като меценат на културата.

По този повод до 17 октомври жители и гости на града ще могат да видят оригиналите на деветте уникални златни съда и съпътстващата ги фото документална изложба „10 години Зала трезор на Панагюрското златно съкровище“.

За 10 години над 920 хиляди туристи от страната и чужбина са посетили залата трезор с Панагюрското златно съкровище, посочват още от Общината.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://telegraph.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!