16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Неонатологично отделение в Пазарджик получи 4 нови кувьоза

mbal pazardzhik

Пазарджик. Кувьози от висок клас получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик.  Четирите  инкубатора за интензивни и специални грижи за новородени са последно поколение на  немската фирма „Дрегер”, модел Isolette C 2000.  Те са закупени със собствени средства на  болницата по предложение на началника на отделението д-р Здравка Пиронова.

кувьоз1Екипът на Неонатология премина специално обучение след доставката на новите инкубатори за новородени.
Тези кувьози са изключително качествени и на световно ниво. Известни са със своята надеждност и  предоставят най-добрата грижа за най-малките пациенти.  Инкубаторите  гарантират  добър  микроклимат за новороденото. Имат изключително точни параметри по отношение на кислород, влажност и температура, така че едно недоносено бебе да се чувства все едно още е в утробата на майка си и да се развива нормално“. Това  обясниха   представителите на фирмата, които  проведоха   обучението на медиците от Неонатологично отделение, свързано с правилното използване на техниката.

„Кувьозите са необходими ежедневно в нашата работа. Те ни дават възможност  да прилагаме необходимата интензивна терапия при доотглеждането на  най-малките новородени и недоносени деца.  Благодарни сме на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за  получените модерни кувьози  и за това, че за него нашето отделение е приоритет“, заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя е убедена, че новите кувьози ще улеснят работата им с недоносените и рискови бебета.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!