16 юли 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Йордан Младенов взе участие в храмовия празник на църквата в Пещера

uspenie sv bogorodica 2022

Пещера. По повод светлия християнски празник кметът на община Пещера Йордан Младенов и екипът му присъстваха на тържествената Света литургия, отслужена в храм „Успение на Света Богородица“ в Пещера. Според Светото писание това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния живот и отива при сина си.

Снимка : peshteraprim

Младенов сведе глава пред иконата на светицата и запали свещ за здраве, късмет и  честити дни на близките си и на всички съграждани. Заедно с десетките богомолци и миряни, повечето от тях жени дошли в храма, за да се помолят на Дева Мария – закрилница на семейстата, Младенов се помоли за мир, успехи във всяко начинание, добруване, разбирателство, светли и благодатни дни.

Снимка : peshteraprim

Десетки жители и гости на града се стичат за да запалят свещ пред иконата на Богородица и да присъстват на литургията водена от местните свещеници. Освещават се обредни хлябове, които жените след това раздават за здраве и за починалите близки. Вярващите търсят покровителството на Света Богородица в житейските проблеми и упование в трудното битие. Миряните даряват на Църквата кърпи и пари.

Снимка : peshteraprim

Мария е най-популярното женско име в Пещера – носят го близо 605 жени. В Радилово ще празнуват 43, а в К. Димитриево 8 дами с името Мария.

Снимка : peshteraprim

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!