28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Арена Асарел” ще бъде домакин на WTT Youth Contender

Панагюрище. Точно 20 дни остават до началото на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022. Състезанието ще се проведе от 30 август до 4 септември в Панагюрище, а мястото на битките е добре познато – „Арена Асарел“ във възрожденския град. След като през 2020 и 2021 г. турнирът не се провеждаше заради световната пандемия, сега отново е време за тенис на маса на най-високо ниво у нас!

Предстои шестото издание на надпреварата, която от самото начало е развивана с невероятни темпове. Това се случва благодарение на основните спонсори „Асарел – Медет“ АД – най-значимото предприятие за региона на Панагюрище и пенсионно-осигурителна компания „Съгласие“.

Председателят на сдружение „Асарел България Оупън” Асен Попниколов определи провеждането на турнира в Панагюрище като успешна кауза за организаторите: „Най-важното за мен е това, че се преборихме града да остане домакин на турнира, което в един момент от преговорите ни се струваше обречена кауза. Въпреки всичко, с общи усилия, успяхме да сключим 3-годишен договор с организаторите, през който период се надяваме да ги убедим, че заслужаваме да получим шанс за провеждане на спортно събитие от най-високите им серии.”

Директорът „Човешки ресусрси” на „Асарел – Медет” АД Бисерка Янева допълни значимостта на събитието: „За нас надпреварата никога не е оставала на заден план. Винаги сме стояли твърдо зад тениса на маса и зад Панагюрище. За нашата компания е чест да помогнем за запазването на един от най-силните междуародни турнири, които се провеждат в България.”

Сдружение „Асарел България Оупън” отново успешно си сътрудничи с Българската федерация по тенис на маса, а част от финансирането се поема от Министерството на младежта и спорта.

Тазгодишното издание е с награден фонд от $40 000, което е абсолютният максимум за турнир от тази серия, организиран от Международната федерация по тенис на маса и техните нови партньори World Table Tennis.

Почетният председател на сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров открои сериозната работа, свършена от екипа, през последните годиини: „Гордея се, че зад гърба ми стои екип от работливи и отдадени хора, на които мога да разчитам, за да надграждаме и да подобряваме това, което започнахме през 2015 г. И мисля, че успяваме!”

А за разпределението на наградния фонд ще се борят над 200 участници от близо 40 държави. В Панагюрище отново ще видим някои от най-добрите майстори на малкото топче, като сред тях са датчанинът Джонатан Грот (51), унгарецът Бенце Майорош (95), французунът Кан Акузу (96), южнокореецът Канг Донсуу (97) и роденият в България Нягол Стоянов (100), който се състезава за отбора на Италия.

При дамите нещата изглеждат дори още по-впечатляващо! Десет от стоте най-добри състезателки в световен мащаб ще бъдат част от турнира, а най-високоранкираната от тях е представителката на Швеция Линда Бергстрьом (44). Освен нея личат имената на Кристина Калберг, Швеция (58), Жан Жен, Сингапур (60), Янци Лиу, Австралия (72) , Среежа Акула, Индия (76) и други.

В състезанието ще вземат участие и националите на България при мъжете и жените.Многократните държавни шампиони Теодор Александров, Денислав Коджабашев и Петьо Кръстев повеждат колоната при мъжете, като освен тях зрителите в „Арена Асарел” ще имат възможността да гледат двукратния медалист от Европейското първенство за юноши и девойки в Белград Йоан Величков, както и опитния Владимир Петков. При дамите, също имаме медалистка от Еврошампионата в сръбската столица – 15-годишната Сиделя Мутлу. Освен на нея, ще стискаме палци за добро представяне и на първата ни ракета Полина Трифонова, на другата ни състезателка с ранкинг Мария Йовков, както и на Цветелина Георгиева и Калина Христова.

„Организацията на турнира позволява някои от нашите състезатели да започнат направо от основната схема. При мъжете това ще бъде държавният шампион Петьо Кръстев, а при дамите – представлявалата успешно България на Олимпииските игри в Токио Полина Трифонова. Все още изчакваме потвърждение на това дали и други наши участници ще получат уайлд кард”, каза президентът на БФТМ Стефан Китов.

По традиция, на най-перспективните млади български тенисисти ще бъдат връчени почетни плакети, както и парични премии, които да им помогнат за подготовката и участието в международни турнири. Наградата е на името на професор д-р Лъчезар Цоцорков.

В тази връзка турнирният директор Цветозар Христов обяви новината, че от 15 до 21 май 2023 г. „Арена Асарел” ще бъде домакин на WTT Youth Contender – турнир за млади надежди в тениса на маса в пет възрастови категории. Това ще бъде поредното признание за града и българския тенис на маса.

Входът за първите три дни – от вторник до четвъртък, е свободен, а целодневните билети за мачовете от основната схема на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 са с цена 10 лв. за възрастни и 5 лв. за деца.

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://gong.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!