06 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Честит професионален празник на готвачите!

gotvach.
На 10 август – Денят на Свети Лаврентий, се отбелязва Професионалният празник на готвачите

Светецът се смята за техен патрон и закрилник. През 2005 г. за първи път се чества в България и на Балканите с шествие, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи. В миналото професията на готвача не се е смятала за много престижна поради ниското заплащане и лошите условия на работа.

Св. Лаврентий е един от седемте дякони в Древен Рим, убити по време на гоненията устроени от римския император Валериан. Свети Лаврентий по различни причини и в различни краища на света е патрон и на пивоварите и винопроизводителите, месарите, ресторантьорите. Вярва се, че Светецът е покровител на учениците и подрастващите във възрастта на пубертета.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!