23 септември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

В Пещера : Започва реализацията на нов проект, свързан с обновяването и преобразяването на града

remont avgust 2022

Пещера. Кметът Йордан Младенов направи днес официална първа копка на реконструкцията на улични ВиК мрежи и съоръжения на територията на град Пещера“ с девет подобекта – по улиците „Беглика“, “ Панорама“, „Владимир Рилски“, „Опълченска“, „Стефан Кънчев“, „Чаталджа“, „Христо Ботев“ и ул. „Старата крепост“.

Снимка : peshteraprim

Средствата са осигурени от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда. Общата стойност на инвестицията е в размер на 2 893 304,30 лв. Срокът за изпълнение е 270 календарни дни. Ще бъдат подменени общо 3 117,50 м водопровод и 2 577,67 м канализация. Общата дължина на улиците е 2 578 м.

Снимка : peshteraprim

Същевременно бе дадено началото на реконструкция и основен ремонт на улична мрежа с 6 подобекта – по улиците : „Старата крепост“, „Стефан Кънчев“, „Освобождение“, „Беглика“, „Христо Ботев“ и улица „Владимир Рилски“.

Част от средствата са осигурени с Постановления на Министерски съвет от 2021 г. в размер на 1 300 000 лв., другата част е със Споразумение за финансиране между Община Пещера и Министерство на регионалното развитие на стойност 750 000 лв. Ще бъдат изпълнени 13 008 кв.м. пътна част асфалт и 7 143 кв. м. тротоарни площи.

Снимка : peshteraprim

Тук пристигнаха Трендафил Величков- областен управител, представители на фирмите изпълнители, строителен надзор и проектанти. Водосвет за здраве отслужи отец Георги.

„Това е дългоочакван проект от всички жители на Пещера и приоритетен проект за моя мандат като кмет“, каза Йордан Младенов в началото на церемонията. Той подчерта пред присъстващите, че за него е важно ремонтните дейности да протичат по всички европейски изисквания, спазване на графиците и качество на свършената работа. “ Важно е да се знае, че ще изградим необходимите  мрежи, пресичания на улицата, ВиК отклонения, така че да минимизираме бъдещи разкопавания. Ще помоля живущите в районите на ремонтните дейности да проявят разбиране пред трудностите, които налага процесът на обновяване“, уточни още кметът Йордан Младенов.

Снимка : peshteraprim

„Казаното от г-н Младенов, че се поема ангажимент да се работи в съответствие с всички изисквания и стандарти, напълно ме удовлетворява“, каза областния управител Трендафил Величков. Той припомни, че като бивш  ученик на техникума в града е живял на улица, която ще подобри състоянието си. Величков поздрави пещерци, че са направили правилен избор кой да ръководи Пещера като Кмет. „Пещерци са разумни хора, знам, че ще проявят толеранс и разбиране пред неудобствата по време на ремонтните дейности. А след това Пещера ще придобие още по-европейски вид за жителите и гостите на общината.“ Величков пожела здраве на всички за да се радват дълго на новата придобивка и обеща да бъде гост на церемонията по откриването на обновенитеэулици.

Снимка : peshteraprim

Тази инвестиция е поредната крачка, свързана с обновяването и преобразяването на Пещера и е част от поетите пред гражданите ангажименти, вкючени в програмата за управление на общината на Йордан Младенов в мандат 2019-2023.

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!