08 август 2022
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Служебното правителство смени Румен Спецов

rumen specov

Министерският съвет освободи Румен Спецов от длъжността изпълнителен директор на Националната агенция за приходите (НАП) по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите.

Това съобщиха от служебното правителство.

От правителството допълват, че отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, така и при очакваното изпълнение, създавало риск за планирането и изпълнението на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики.

Освен това съществувал и допълнителен риск, който не се отчитал в прогнозите на НАП, свързан със задълженията на държавно дружество към бюджета. Към 31 юли 2022 г. просрочените задължения на дружеството към НАП били в особено големи размери. Продължаващи проблеми с плащанията на дружеството на дължимото ДДС до края на годината биха представлявали допълнителен риск за изпълнението на приходите, отбелязват още от правителството.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!