25 септември 2023
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Пазарджик: много болни, интерес само към бустерите, недоволство на медици заради отнетите добавки

mbal pazardzhik

Пазарджик. В Пазарджик се отчита ръст на заразените с коронавирус. Областта е в червената зона, което наложи задължителното носене на маски в социалните заведения, болниците, аптеките, дрогериите и в обществения транспорт.

Същевременно интересът към ваксините е по-скоро към бустерните дози, няма промяна в нагласите на хората, които до момента са отказвали въобще да се ваксинират и онези, които за първи път решават да се ваксинират, са единици.

На фона на сегашната и очакваната следваща вълна, сериозно напрежение пораждат спрените ковид добавки за медиците.

Макар област Пазарджик да е в червената зона, натискът върху здравните заведения в региона не е сериозен, уверява директорът на РЗИ д-р Хюлия Шериф.

„Спрямо общия индекс – заетост на леглата, сме все още етап 1.“

Многопрофилната болница в Пазарджик, която поема болните от цялата област, регистрира нарастване на потока от пациенти.

„Вълната вече дойде при нас, но само при нас идва, в нашата болница, тъй като от цялата област ковидът тук го насочват, хората се самонасочват“, пояснява  директорът на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов.

В пъти са се увеличили пациентите в отделението „Уши, нос и гърло“.

„Болните с това заболяване са изключително много. Идва с най-обикновена хрема, зачервено гърло и при изследването се оказва с ковид“, отбелязва д-р Димитър Митрев.

За медицинската сестра Димитрия Димитрова спирането на ковид добавките е необосновано. По думите ѝ срещата с ковид е ежедневна.

„Връщането на старите заплати, с отнемането на добавките за ковид, на тези цени, е просто смешно, това е подигравка с труда ни.“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!