26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Обявиха категориите и програмата на турнира по надтегляне в Нова Махала

kon sastezanie nova mahala.
Нова Махала. Пристигнаха и първите заявки от чужди участници
Най-чаканото събитие с коне от тежковозни породи за това лято ще се проведе на 21 август (неделя) на зелените поляни в местността „Калето“ над село Нова Махала (община Батак, обл. Пазарджик). Село Нова Махала е разположено в едно от най-красивите кътчета на Западни Родопи в Баташката Планина и за празника си събира хиляди гости от цялата страта.
Събора ще се проведе на 20 август (събота), с богата празнична програма, с атракциони, търговски шатри, арт работилници, щандове с различни кулинарни изкушеия и местна приготвена на място храна и концертни изпълнения на живо.
По традиция гвоздей в програмата на събора е провеждания турнир по надтегляне с тежковози през втория ден от тържествата в родопското селце.
Конното състезание се организира от земедеца и животновъд Сунай Караасан, когото всички познават като „Царя на тежковозите в България“. По регламент измерването на конете ще започне в 8:00 ч, а официалното откриването на турнира ще е в 10:00 ч. Категориите ще бъдат 6, проведени на пет отделни трасета: I категория – коне до 500 кг, II категория коне до 600 кг, III категория до 700 кг, IV категория до 800 кг , V категория до 900 кг и VI категория коне над 900 кг.
Правилника на състезанието ще допусне на старт водачи, които водят конете само на поводи – отстрани и отзад на коня. Терен – трева, дължина на трасето – 30 метра, контролно време – 3:00 минути.
Специални гости на турнира ще бъдат шампионите в дисциплината от Словакия, които ще мерят сили с българските си конкуренти. Заявки за последните две категории са подали участници от Сърбия и Македония.
За първи път на състезането в Нова Махала тази година зрителите ще наблюдават впряг с чифт коне.
Специално за феновете на любителската дисциплина у нас, организатора Караасан демонстративно ще „отвори врати“ пред публиката, така че на трасето да дефилират последните пристигнали от чужбина млади екземпляри от породите : Першерон, Сю Дойч, Белгийски, Френски и Американски тежковоз.
Жителите и организаторите на събора в Нова Махала отправят сърцата покана към всички приятели на конните емоции да заповядат в селото още от събота 20 август, да се насладят на празника, а на другия ден да съпреживеят и тежковозните битки. В района има различни възможности за нощувки, обявени в социалните мрежи.
Телефон за информация и записвания за турнира: 0894 09 9999
Снимки : EzdaMagazine

Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!