25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

МБАЛ-Пазарджик и РЗИ- Пазарджик със съвместна инициатива за Световната седмица на кърменето

bebe

Пазарджик. От 1 до 7 август много страни по света ще отбележат за 30-ти пореден път Световната седмица на кърменето. Глобалната инициатива има за цел да се насърчава и подкрепя кърменето. Световната седмица на кърменето тази година ще премине под мотото „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“.
МБАЛ-Пазарджик, съвместно с РЗИ-Пазарджик и Алианс на българските акушерки ще отбележат Световната седмица на кърменето със съвместна инициатива.

Мероприятието ще се проведе на 5 август(петък), от 9,30 часа, в Заседателната зала на МБАЛ-Пазарджик на ул.“Болнична“ 15. В събитието ще участват старшата акушерка на АГО Стефка Танева, старшата акушерка на Неонатологично отделение Мая Палашева и акушерката Благовеста Костова от Алианса на Българските акушерки. Тя ще изнесе лекция на тема:„Кърменето – стъпка по стъпка “
На срещата са поканени бременни жени, родилки и млади майки. Всички участници в мероприятието ще получат специални подаръци.

Кърменето има предимства и за бебето и за майката. Майчината кърма има над 20 различни механизма на действие и стотици антивирусни и биоактивни съставки, включително наличие на антитела срещу коронавируса в над 80% от пробите на изследвана кърма при жени, преболедували COVID-19, сочи медицинско проучване от 2021 г.

Проучванията в цял свят показват, че майчиното мляко е най-подходящата, най-пълноценната и най-лесно усвоимата храна за кърмачето. Кърменето дава най-добрият старт в живота на бебетата и има дългосрочни ефекти, както за здравето, интелектуалното развитие и благополучието на детето, така и за кърмещата майка.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!