18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:49, 29 юли 20221min

Криминална хроника

polic 2

Пазарджик. Криминалисти от РУ-Пазарджик получили сигнал за извършена кражба на мобилен телефон на улица в областния град. Органите на реда скоро установили, че автор на посегателството е 56-годишен пазарджиклия.

Пазарджик. Вчера следобед апаш проникнал през служебния вход на драматично-кукления театър в Пазарджик. От там била извършена кражба на мъжки велосипед, собственост на 60-годишен мъж. Автопатрул при районното управление реагирал незабавно и минути по-късно бил спипан друг 60-годишен мъж, който доброволно предал на униформените откраднатото колело.

Пещера. Тази нощ автопатрул при РУ-Пещера извършил рутинна проверка на „Ситроен“ с водач 49-годишен мъж от брациговското село Исперихово. Той бил тестван с дрегер, като уредът отчел 2.01 промила концентрация на алкохол. На изхода от Пазарджик по посока за АМ „Тракия“ екип на полицейското управление в областния град проверил „Рено“, зад волана на което бил 32-годишен пещерец. Оказало се, че той шофира под въздействието на опиати. И двамата водачи са задържани за срок от 24 часа, а спрямо тях са образувани бързи производства.

Пещера. В РУ-Пещера бил получен сигнал от управител на офис на мобилен оператор в града. Апаш успял да задигне от стелаж в офиса мобилен телефон на стойност 400 лева. Криминалисти от управлението извършили необходимото и скоро бил заловен 42-годишен пещерец. Той предал доброволно откраднатото устройство.

Пещера. Вчера рано сутринта, когато автопатрул при РУ-Пещера спрял за проверка микробус „Фолксваген“.  Униформените с учудване установили, че зад волана е 15-годишен тийнейджър. Полицаите установили, че бусът е бил противозаконно отнет от владението на неговата собственичка от пазарджишкото село Црънча. Возилото е иззето, а момчето зад волана задържано в ареста. С непълнолетния работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Материалите по случая са докладвани на териториалното отделение на прокуратурата в Пещера при Районна прокуратура-Пазарджик.

Велинград. От търговски обект за маркови стоки във Велинград била извършена кражба на дамска рокля и чехли на обща стойност около 280 лева. Полицаите в курорта бързо спипали извършителките , които се оказали 45-годишна жена от Пазарджик и 13-годишно момиче.

Велинград. Незаконно притежавани боеприпаси са открити при проверка в жилището на велинградчанин. Вчера служители на РУ-Велинград извършили проверка в къщата на 54-годишен жител на курорта. Било установено, че мъжът съхранява общо 106 броя патрони от различен вид и калибър, без да има разрешение за това. Боеприпасите са иззети, а спрямо него се води досъдебно производство.

Дорково. Снощи на улица в ракитовското село Дорково екипи на РУ-Велинград и РДГ-Пазарджик извършили съвместна инспекция на камион, собственост на частна фирма. Товарното возило било управлявано от 52-годишен мъж от Костенец. По време на проверката се установило, че се превозвали общо 45 кубически метра объл иглолистен материал. Количеството натоварено на камиона обаче се различавало от това посочено в превозния билет. Освен това дървесината не била маркирана според изискванията. На местопроизшествието е извършен оглед. Камионът и товара са оставени на съхранение в базата на фирмата получател на дървесината. По случая се води досъдебно производство.

 

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!