01 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Църквата почита паметта на Св. Пантелеймон

Stainded glass in the Basilica of Eger, Hungary.
Имен ден празнуват: Панчо, Панка, Пантелей, Горан, Добри, Добрин, Добрина и Добринка

На 27 юли Православната  църква почита паметта на Св. Великомъченик Пантелеймон. Той е от Никомедия (днес Измит), пострадал за Христовата вяра по време на управлението на римския император Максимилиан Херкулий. Името му в превод от гръцки означава „всемилостив“.

Част от мощите на светията се пазят в руския манастир „Свети Пантелеймон“ на „Света гора“.

Св. Пантелеймон е провъзгласен за закрилник на лекарите и акушерките

Той е един от светците – лечители, на когото приписват способност да лекува болести на душата и тялото. Вярва се, че молитвата към него може да излекува и най-тежката болест, за която няма лек. Енергията на тази същност лекува деформациите и неразположенията, предизвикани от черни магии, родови проклятия, уроки, омраза, породили като следствие болести на тялото и душата. Помага при заболявания на нервната система, последица от увреждания в мозъка или в гръбначния стълб, заекване, проблеми със слуха, говора и зрението. Вярва се, че свети Пантелеймон винаги открива точната причина за болестта и според нея праща и подходящо лечение. То винаги е свързано не само с придържане към здравословен начин на живот, но и с нравствено и духовно пречистване и издравяване.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!