29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

„Български възход“ внесе документи за регистрация като партия

vot

Ръководството на „Български възход“ е внесло документи за регистрация на партия, съобщиха от Софийския градски съд. Точно преди месец Стефан Янев създаде партията на учредително събрание в НДК.

Снимка: Архив БТА

Бившият служебен премиер и министър на отбраната в кабинета „Петков“ очаквано оглави новата политическа формация. В изпълнителния ѝ съвет влязоха редица хора, много от които бивши министри като: Георги Самандов заместник-министър на енергетиката в едно от предишните служебни правителства, Виолета Комитова – бивш министър на регионалното развитие и проф. Даниела Дашева – министър на културата и спорта в едно от служебните правителства. Останалите членове са: многогодишният журналист Николай Коев, Елена Цонева – предприемач и бизнесмен, Емилияна Попова – бивш прокурор, Надежда Самарджиева – адвокат, Николай Бабуров – бизнесмен и инженер по образование.

Основната цел на новоучредената партия, която се определя по-скоро като национално-консервативна, е реализацията на българския национален интерес. Тя ще работи за утвърждаване на националната държава от гледна точка на консерватизма, за българските традиции и ценности. „Български възход“ ще настоява за реформа на средното и висше образование, както и за мерки за справяне с демографската криза.

Стефан Янев беше начело на двете служебни правителства, които управляваха страната от май до края на декември 2021 г. В четирипартийното правителство на Кирил Петков стана министър на отбраната, но бе принуден да напусне този пост заради своите изявления, свързани с руската агресия срещу Украйна.

Още в първия ден на войната Янев използва термина „операция“ вместо война, което беше възприето от обществеността като заиграване с руската пропаганда.

 

 

 

 

Източник : / https://dariknews.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!