20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Честит рожден ден на Серафим Тодоров!

serafim todorov

Пещера. Големият ни бивш боксьор е трикратен световен, трикратен европейски шампион и сребърен медалист от Олимпиадата в Атланта 1996 г.

Серафим Тодоров е роден на 6 юли 1969 г. в Пещера. Сарафа е един от най-великите български боксьори за всички времена. Ексцентричен, истински и винаги говори открито. Два пъти е избиран за „Спортист на годината“ (1991 и 1993), като втория път изпреварва Екзекутора на французите Емил Костадинов.
Тодоров има и три титли от турнира „Странджа“ (1989, 1993 и 1996). Когато е на върха на славата, мениджъри от САЩ и Австралия го искат за профибоксьор, но отказва.
На Олимпиадата в Атланта`96 Серафим побеждава Флойд Мейуедър, който е непобеден в професионалната си кариера, и печели сребърен медал, след като на финала губи от тайландеца Сомлук Камсинг.
И до днес Тодоров е единственият, победил Флойд в боксов мач.
Мейуедър има 50 победи в 50 мача в професионалната си кариера и е световен шампион в пет дивизии при професионалистите, като общо има осем титли в три различни теглови категории.“

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!