03 май 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Метеорологичният институт обяви жълт код за 13 области

vreme

Националният институт по метеорология и хидрология предлага прогноза за опасно време по общини, съобщава БТА. На карта, поместена на сайта на института, може да се посочи конкретна област, след което под графиката е поместена информация за процесите по общини.

За сряда е издаден жълт код за значителни валежи и гръмотевични бури за 13 области– Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, София – област, София – град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Благоевград, Смолян. В тях ще има условия за интензивни валежи, с количества от 20-35 литра на квадратен метър, с гръмотевични бури и градушки. Предупрежденията са по европейската система „Метеоаларм“.

Системата е в първата си версия, минала е тестов режим, но предстои да бъде допълвана и подобрявана. Предстоят поредица от обстановки, в които ще проследим очакваните екстремни метеорологични явления, поясняват метеоролозите от НИМХ.

В края на седмицата се очаква максималните температури в страната да паднат до около 20 градуса, а в петък и събота прогнозата е за интензивни валежи.

 

 

 

 

 

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!